U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Nordhorn » Tierpark Nordhorn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tierpark Nordhorn

Tierpark Nordhorn is een heuse dierentuin met meer dan 90 soorten dieren, van exotische dieren tot dieren die voornamelijk voorkomen op Europees territorium. Eén van de hoofddoelen van de dierentuin is de dieren in een zo natuurlijk mogelijke omgeving laten leven. Het was zo dat men op het idee kwam om de verblijven van de dieren op een natuurlijke manier te proberen scheiden van elkaar.

Doordat het Tierpark Nordhorn gelegen is direct aan de rivier de Vecht is het een ideale locatie om niet enkel het park te bezoeken maar ook een ontspannende wandeling te maken langs de rivier de Vecht. In het park valt er natuurlijk ook veel te beleven zoals de jaarlijkse tentoonstelling die het dierenpark samen organiseert met het Natura Docet. Elk jaar wordt er een bijzonder dier uitgekozen dat aan bod komt tijdens de tentoonstelling.

In de Nordhorn dierentuin probeert men zich in te zetten voor bedreigde diersoorten door fokprogramma’s te creëren voor unieke dieren die anders zouden uitsterven in het wild. Een aantal van deze bedreigde diersoorten zijn de doodshoofdaapjes en de tweevingerige luiaards die allebei met uitsterven bedreigd zijn.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tierpark Nordhorn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden