U bent hier: Bezienswaardigheden » Hong Kong » Lantau Island » Tian Tan Buddha Lantau Island
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tian Tan Buddha Lantau Island

Hong Kong is een echte wereldstad. Hoge buildings, winkels, een bruisend nachtleven,… Noem maar op. In de stad zijn er ook verscheidene prachtige parken. Maar als je echt tot rust wil komen en wil genieten van een stukje natuur, dan trek je beter naar Lantau Island.

Dit eiland is zowel met de boot als met de metro te bereiken. Het gekendste monument van dit kleine eiland is de Tian Tan Buddha. Dit is de grootste zittende boeddha in openlucht. Gelegen op een heuvel kijkt deze boeddha uit over het hele gebied. Via de bijna driehonderd trappen kan je het beeld ook van nabij bekijken. De grote boeddha is trouwens ook omgeven door acht kleinere godenbeelden die eveneens prachtig zijn. Binnenin de boeddha is tegenwoordig trouwens ook een interessant museum over tal van boeddhistische voorwerpen en gebruiken.

De Tian Tan Buddha staat symbool voor de relatie tussen mens en natuur, die volledig in harmonie is.

Je kan de boeddha bereiken via de Ngong Ping kabelbaan, wat op zich ook al een avontuur is. Wandel je liever? Ook dat is mogelijk. Er is een paadje aangelegd te midden van de bossen. Als beloning voor deze fikse wandeling, krijg je uiteindelijk de majestueuze boeddha te zien.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tian Tan Buddha Lantau Island'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden