U bent hier: Bezienswaardigheden » Hong Kong » Tian Tan Boeddha: helemaal Zen in Hong Kong
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Tian Tan Boeddha Hong Kong

Tian Tan Boeddha: helemaal Zen in Hong Kong

Hong Kong is een populaire lay-over voor veel reizigers die door willen reizen naar elders in Azië of Australië. Helemaal begrijpelijk, want er is genoeg te doen en te beleven in deze Aziatische wereldstad. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Tian Tan Boeddha!

Tian Tan Boeddha Hong Kong

© commons.wikimedia.org

De Grote Boeddha

Een van de populairste attracties van Hong Kong moet wel de Grote Boeddha, oftewel de Tian Tan Boeddha zijn. Dit 34 meter grote bronzen boeddhabeeld in de Aziatische metropool ligt op het eiland Lantau en bevindt zich nabij het Po Lin klooster. In dit klooster verblijven boeddhistische monniken en je zult overal wierook-offeringen zien. Boeddhistische bezoekers kunnen ook zelf hun offers komen brengen. Het Boeddhabeeld werd in 1993 geopend voor publiek en kijkt uit naar het noorden (richting het Chinese vasteland), als een soort beschermer of bewaker. Alhoewel het beeld dus nog helemaal niet zo oud is, zeker vergeleken met andere grote Boeddha-beelden in (Zuid-Oost) Azië, trekt de Tian Tan Boeddha jaarlijks vele religieuze pelgrims vanuit heel Azië. Om de grote Boeddha te kunnen bezoeken, moet je eerst 268 traptreden oplopen. Eenmaal boven zul je een prachtig panoramisch uitzicht hebben over Lantau eiland: een mooi bebost en bergachtig gebied, afgewisseld met wolkenkrabbers en de Zuid-Chinese Zee in de verte.

Po Lin Klooster Hong Kong

© commons.wikimedia.org

Vegetarisch eten in het Po Lin Klooster

Bij het nabijgelegen Po Lin Klooster is een vegetarisch restaurant waarin je een lunch kunt nuttigen volgens boeddhistische gebruiken. De lunch wordt tussen 11.30 uur en 14.30 geserveerd en is door de boeddhistische monniken van het Po Lin Klooster klaargemaakt. De maaltijd is zodanig samengesteld dat het de maag en darmen zou reinigen. Wat je kunt verwachten? Dat verschilt per dag en je eet eigenlijk wat de pot schaft. Je krijgt verschillende kleine gerechtjes die je alleen kunt nuttigen of met je tafelgenootjes kunt delen: jasmijnthee, soep van verschillende soorten paddenstoelen, eiergebakjes, asperge met cashewnoten en andere groenten en witte rijst.

Lantau Eiland Hong Kong

© commons.wikimedia.org

Hoe kom je er?

De gemakkelijkste manier om de Grote Boeddha te bezoeken, is door de MRT (metro) te nemen naar Tung Chung Station en hier Exit B te nemen. Tip: het is belangrijk om op te letten welke metro-uitgang je moet hebben. De meeste metrostations in Hong Kong zijn namelijk zo groot dat je anders helemaal aan de andere kant van de straat uitkomt en je weer helemaal om moet lopen om bij je eindbestemming te komen. Eenmaal de metro uit, heb je twee opties om bij het Boeddhabeeld te geraken. De eerste (en misschien wel de leukste) optie is om de Ngong Ping 360 cable car te nemen: zo kijk je uit over de natuur, bergen, dorpjes en de zee uit van Lantau eiland. Als je voor de Crystal Cabin kiest, dan zul je in een karretje terecht komen waarvan de vloer doorzichtig gemaakt is en je dus recht naar beneden kunt kijken! De kabelbaan brengt je in 25 minuten naar de Ngong Ping Village, waar de Tian Tan Boeddha zich bevindt. Vanuit hier is het nog 10 minuutjes lopen tot het boeddhabeeld en het Po Lin klooster. Optie twee bestaat uit een busrit (lijn 23, New Lantao Bus) van 45 minuten, die je neemt vanuit Tung Chung Town Centre.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tian Tan Boeddha: helemaal Zen in Hong Kong'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Hong Kong » Meer bezienswaardigheden in Hong Kong » Alles over Hong Kong