U bent hier: Bezienswaardigheden » Schotland » Edinburgh » The Scotch Whisky Experience Edinburgh
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

The Scotch Whisky Experience Edinburgh

Het whisky land bij uitstek is toch Schotland, daarom is het dan ook niet verwonderlijk dat er in Edinbrugh een leuke attractie rond werd opgericht. De Scotch Whisky Experience is gelegen in het oudere deel van de stad, wat de beleving nog veel leuker maakt. Terwijl u op weg bent naar de attractie kunt u geregeld even halt houden bij andere bezienswaardigheden in de stad, die eveneens de moeite waard zijn om een bezoekje te brengen.

De Scotch Whisky Experience bestaat uit een rondleiding die u doorheen het hele gebouw brengt, alles wat u ziet, wordt verder toegelicht door een gids. Tijdens deze rondleiding zullen uw verschillende zintuigen meerdere keren geprikkeld worden, niet enkel krijgt u een virtuele toer door de distilleerderij maar wordt er ook een gelegenheid voorzien voor de bezoekers om een aantal whisky’s te proeven.

Het proeven vindt plaats in de vroegere kluis van de whisky proeverij, in deze ruimte werden vroeger de duurdere whisky’s bewaard. Eén hiervan was de Diageo Claive Vidiz Whisky collectie. Naast de proeverij is er een restaurant waar u heerlijke whisky kunt drinken en in de whisky winkel kan u dit drankje kopen om mee te nemen naar huis.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'The Scotch Whisky Experience Edinburgh'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Edinburgh » Meer bezienswaardigheden in Edinburgh » Alles over Edinburgh