U bent hier: Bezienswaardigheden » Schotland » The Jacobite Schotland
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

The Jacobite Schotland

De Jacobite is een toeristentrein dat getrokken wordt door een stoomlocomotief en rijdt via een deel van de West Highland Railway Line in Schotland.

Het is actief geweest onder verschillende namen en onder verschillende operatoren sinds 1984. De trein heeft een belangrijke rol gespeeld bij het in stand houden van een mooie maar verder afgelegen en onrendabele route.

De Mallaig Uitbreiding van de West Highland Railway werd geopend in 1901 en werd geëxploiteerd door de North Britisch Railway. Het was de bedoeling om dit afgelegen en landelijke gebied van de Schotse Atlantische kust aantrekkelijker te maken. Het werd zwaar gesubsidieerd door de Britse regering.

In 1995 werd de exploitatievergunning van de West Highlander Trains verleend aan West Coast Railway Company. Ze begonnen de exploitatie van deze dienst onder de nieuwe naam “the Jacobite”. De Jacobite rijdt zo’n 41 mijl tussen Fort William en Mallaig door een gebied met een prachtige natuurschoonheid. De route wordt ook deels gebruikt in de Harry Potter film.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'The Jacobite Schotland'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Schotland » Meer bezienswaardigheden in Schotland » Alles over Schotland