U bent hier: Bezienswaardigheden » Australie » The Great Barrier Reef Australië
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

The Great Barrier Reef Australië

The Great Barrier Reef is het grootste koraalrif ter wereld. Het bestaat uit meer dan 2900 afzonderlijke riffen en 900 eilanden, die zich uitstrekken over meer dan 2600 kilometer en over een oppervlakte van 344 400 vierkante meter. Het rif ligt in de Koraalzee voor de kust van Queensland, Australië.

Het Great Barrier Reef is te zien vanuit de ruimte en is de grootste structuur gemaakt door levende organismen ter wereld. De structuur bestaat uit en is gebouwd  door miljarden kleine organismen die bekend staan als koraalpoliepen. Het rif bevat een grote verscheidenheid aan leven en werd geselecteerd als een World Heritage Site in het jaar 1981. CNN noemde deze plaats één van de zeven natuurwonderen in de wereld. De Queensland National Trust noemde het een icoon van Queensland.

Een groot deel van het rif wordt beschermd door het Great Barrier Reef Marine Park, die helpt bij het verminderen van de menselijke impact zoals visserij en toerisme. Er zijn ook nog andere factoren die druk uitoefenen op het koraalrif, namelijk de klimaatverandering, afvoer etc. Volgens een studie gepubliceerd op 1 oktober 2012 door de Proceedings van National Academy of Science verloor het rif al meer dan de helft van zijn koraal sinds het jaar 1985.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'The Great Barrier Reef Australië'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Australie » Meer bezienswaardigheden in Australie » Alles over Australie