U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Tempel van Hephaistos Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tempel van Hephaistos Athene

De tempel van Hephaistos wordt soms ook wel de tempel van Theseion genoemd, maar dit is niet correct. Deze tempel is een van de oudste ter wereld en staat in Athene. Net zoals de rest van de belangrijke gebouwen staat de tempel van Hephaistos op een heuvel in de stad.

De tempel van Hephaistos werd gebouwd in de 5de eeuw voor Christus, maar toch bleef hij goed bewaard en kan u hem nog in zijn volle glorie gaan bewonderen in Athene. Het gebouw staat op de laagste heuvel die gelegen is in de omgeving van Athene, de Kolonos Agoraios.

De tempel behoort tot de categorie van de Dorische peripteros, dat waren gebouwen die vroeger omgeven waren door grote zuilen die het dak van het gebouw ondersteunden. De zuilen dienen niet enkel als steun maar bieden ook een soort van bescherming voor het heiligdom dat in de tempel van Hephaistos werd ondergebracht. In de tempel staan er immers verschillende beelden van een aantal goden die eveneens nog in een goede staat zijn. De grote zuilen aan de zijkanten van de tempel dienen als steunmuren en zijn een stuk groter dan de 13 zuilen aan de voorkant van de tempel.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tempel van Hephaistos Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene