U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Tempel van de Olympische Zeus Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tempel van de Olympische Zeus Athene

De volkeren van vroeger geloofden in meerdere goden, maar zij hadden ook een soort van oppergod die boven alle andere goden stond. Bij de Grieken was dit Zeus, ook voor hem werd er dus een tempel gebouwd waar er offers konden naartoe gebracht worden. Aangezien het de oppergod was voor de Grieken kreeg Zeus de grootste tempel. De prestigieuze tempel werd gebouwd aan het zuidelijke deel van Athene.

In de buurt van de Tempel van de Olympische Zeus is de Akropolis gelegen, een bezoek aan de tempel is dus goed te combineren met het bezoeken van andere bezienswaardigheden die op de Akropolis gelegen zijn. Verder is de rivier de dellissos gelegen in de buurt van de tempel.

Voordat de Tempel van Zeus werd gebouwd werd het gebied ook al gebruikt om goden te vereren en werd er door de voorouders van de Grieken offers gebracht. Het duurde vele jaren voor de tempel af was door een aantal onvoorziene omstandigheden, maar in 124 na Christus was de tempel voltooid en werd hij 5 jaar later geschonken aan de stad Athene.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tempel van de Olympische Zeus Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene