U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Tempel van Athena-Nikè Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tempel van Athena-Nikè Athene

Net zoals de Vikings en vele andere volkeren hadden ook de Grieken vele Goden die vereerd werden. Meestal hadden deze goden stuk voor stuk hun eigen tempel waar de inwoners van Griekenland dan offers kwamen brengen om allerlei uiteenlopende redenen. Zo was er ook de godin Athene, aan deze godin heeft trouwens de hoofdstad van Griekenland zijn naam te danken.

De godin Athene Nikè stond vroeger voor overwinning, in tijden van nood of van oorlog gingen de mensen offers gaan brengen bij de tempel van Nikè. Naast de godin van de oorlog en de overwinning was ze ook de godin die bescherming gaf voor mensen die een ambachtelijke arbeid hadden als beroep. Door deze mensen kreeg ze de naam Athene Ergane.

De tempel van Nikè maakt deel uit van de Akropolis van Athene en is dus in het hart van de stad gelegen. Als u de trappen van de tempel helemaal tot boven opgaat zal u een prachtig uitzicht krijgen over de Egeïsche Zee. Vele jaren terug stond er in het begin dat de tempel gebouwd was een altaar om offers te brengen aan de godin, nu staat deze er niet meer.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tempel van Athena-Nikè Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene