U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Londen » Tate Modern Londen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tate Modern Londen

De Tate Modern in Londen is het nationaal museum voor moderne kunst van Groot-Brittannië. Samen met Tate Britain, Tate Liverpool en Tate St Ives vormt het museum de Tate Gallery groep. In 2011 werd de Vlaamse curator Chris Dercon directeur van het museum.

De setting van de Tate Modern is fenomenaal, het museum ligt aan de Thames vlakbij de Millennium Bridge. Het is een oude elektriciteitscentrale, het Bankside Power Station, die volledig is omgevormd tot een prachtig museum met verschillende verdiepingen. Het 99m hoge gebouw werd in 1947 ontworpen door Giles Gilbert Scott en in 1981 werd de centrale gesloten. In 2000 opende de Tate Modern zijn deuren en sindsdien is het museum een populaire attractie voor toeristen.

Er worden talloze beroemde werken geëxposeerd, zo kan je de permanente collectie met werken van onder andere Jackson Pollock en Mark Rothko gratis bewonderen. Ook kunstwerken van de Antwerpse schilder Luc Tuymans zijn al in de Tate Modern tentoongesteld.

Voor een hapje en een drankje kan je terecht in de cafetaria van het museum. Tate Modern is uniek in zijn soort, dat merk je al wanneer je de grote turbinehal binnenkomt. Een echte aanrader als je in Londen bent!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tate Modern Londen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Londen » Meer bezienswaardigheden in Londen » Alles over Londen