U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Bayeux » Tapijt van Bayeux
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Tapijt van Bayeux

Hou je van cultuur en geschiedenis? Dan is het wandkleed van Bayeux een uniek historisch stuk dat je zeker moet gezien hebben. Het gaat om een borduurwerk van wel zeventig meter lang en een halve meter hoog.

Op dit linnen doek wordt een heel verhaal uitgebeeld over de slag bij Hastings (van 1066). De beroemdste scène van het wandkleed is het moment waarop Willem de Veroveraar (hertog van Normandië) Engeland binnenvalt met zijn schepen en koning Harold overmeestert. Deze laatste wordt gedood door een pijl in het oog. Dit is echter niet het einde van het verhaal. Er wordt dan ook gedacht dat het tapijt niet meer volledig is. Wellicht ontbreekt het gedeelte waar Willem gekroond wordt tot koning van Engeland.

Het tapijt van Bayeux is tegenwoordig te bezichtigen in een modern museum gelegen in de Normandische stad… Bayeux! Terwijl je langs het tapijt loopt, krijg je aan de hand van een audiogids het hele bijhorende verhaal te horen. Alle plaatjes die je ziet, worden dus op hetzelfde moment verklaard. Erg leerrijk en boeiend! Kortom een echte aanrader!

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Tapijt van Bayeux'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden