U bent hier: Bezienswaardigheden » India » Agra » Taj Mahal Agra
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Taj Mahal Agra

De Taj Mahal is zonder twijfel één van de mooiste bouwwerken ter wereld. Het ligt in de Noord-Indiase stad Agra en dateert uit de zeventiende eeuw. Het is een mausoleum dat gebouwd werd in opdracht van Shah Jahan, keizer van het Mogolrijk. Het is het grafmonument voor zijn hoofdechtgenote Mumtaz Mahal, die in 1631 in het kraambed overleed. Later werd ook zijn eigen lichaam erin bijgezet.

Er werd meer dan twintig jaar lang gewerkt aan dit gebouwencomplex. Het gebouw is volkomen symmetrisch en staat op een 10 000 m² groot marmeren platform. Het werd opgetrokken in witte marmer en is bezet met halfedelstenen. Voor het gebouw bevindt zich een uitgestrekte tuin, waarin zich een langgerekt waterbekken bevindt. De pracht van de Taj Mahal zou de schoonheid van de overleden Mumtaz Mahal weerspiegelen. In de buurt van het paleis is alle autoverkeer verboden om het tegen de luchtvervuiling hiervan te beschermen.

Taj Mahal stamt uit het Perzisch en betekent letterlijk “Kroon der Paleizen“. Door zijn voorgeschiedenis en de zuiverheid van het wit is de Taj Mahal ook een symbool van de liefde en bijgevolg een populaire bestemming voor huwelijksreizen. In 2007 is het tot één van de zeven nieuwe wereldwonderen verkozen. Het praalgraf lokt jaarlijks meer dan twee miljoen bezoekers, de inkomprijs voor Indiërs is veel goedkoper dan voor buitenlanders.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Taj Mahal Agra'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden