U bent hier: Bezienswaardigheden » Australie » Sydney » Sydney Tower Australië
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Sydney Tower Australië

De Sydney Tower is de hoogste vrijstaande structuur in Sydney en de tweede hoogste toren in Australië. Het is ook de tweede hoogste uitkijktoren op het zuidelijk halfrond. De Sydney Tower is een lid van de World Federation of Great Towers.

De toren staat 309 meter boven de Sydney CBD, gelegen op Market Street, tussen Pitt en Castlereagh Street. Het is bereikbaar vanaf de Pitt Street Mall en staat op de onlangs gerenoveerde Westfield Sydney. De plannen voor de toren werden onthuld in maart 1968 en de bouw werd gestart in het jaar 1975. De hoogte van de toren werd voorafgaand aan de bouw vastgelegd op 279 meter. Door het toevoegen van een bliksemafleider werd de totale hoogte van de toren verlengd tot 309 meter.

De toren is open voor het publiek en is één van de prominente attracties in de stad. De Sydney Tower is zichtbaar vanaf een aantal uitkijkpunten in de stad, maar ook van de aangrenzende voorsteden.

Het winkelcentrum aan de voet van de toren wordt gerund door de Westfield Group, maar de toren zelf wordt gerund door Trippas White Group en Merlin Entertainments.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Sydney Tower Australië'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Sydney » Meer bezienswaardigheden in Sydney » Alles over Sydney