U bent hier: Bezienswaardigheden » Finland » Helsinki » Suomenlinna Helsinki
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Suomenlinna Helsinki

Voor de haven van de Finse hoofdstad bevindt zich een fraai stukje werelderfgoed met Suomenlinna of Fort van Finland. Het is een oorspronkelijk Zweedse vesting uit de achttiende eeuw die gebouwd is op een eiland voor de haven.

Suomenlinna werd opgetrokken door Augustin Ehrensvärd en moest Helsinki beschermen tegen Russische invallen over zee. Vandaag is het een van de belangrijkste toeristische attracties van Finland.

Op het eiland zijn er zes verschillende musea te vinden die diverse thema’s hebben. In het Suomenlinna museum en het Ehrensvärd museum komt men alles te weten over de geschiedenis van het fort en zijn oprichter. Ehrensvärd ligt ook begraven op het fort. Verder is er het Speelgoedmuseum, met een collectie van duizenden poppen en andere speeltuigen die teruggaat tot de negentiende eeuw. Er is ook het Douanemuseum en het Militair museum. De bekendste attractie is de Finse onderzeeër Vesikko. Het was de enige duikboot die na de Vrede van Parijs in 1947 bewaard bleef. Finland mocht toen geen duikboten meer hebben.

Het fort heeft ook enkele opvallende huisjes, die destijds voor de troepen bestemd waren. Sommige ervan worden vandaag nog steeds bewoond. Op Suomenlinna wonen ongeveer 900 mensen. Bezoekers kunnen met een veerboot vanuit de haven het fort bezoeken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Suomenlinna Helsinki'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden