U bent hier: Bezienswaardigheden » Turkije » Trabzon » Sümelaklooster Trabzon Turkije
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Sümelaklooster Trabzon Turkije

Het Sümelaklooster is één van de grootste toeristenbestemmingen in Turkije. Het is een klooster dat gebouwd is tegen en in een rotswand van het Ziganagebergte. Het bevindt zich zo’n 1200 meter van de grond in het nationale park Altindere. Het klooster werd oorspronkelijk gebouwd op vraag van keizer Theodosius in 386 na Christus. Het klooster werd later herbouwd door keizer Justinianus I. In de jaren daarna werd er verder gebouwd aan het klooster tot het een groot complex vormde.

In het klooster bevindt zich ook een kerk omgeven met fresco’s. Deze beelden enkele verhalen uit, zoals dat van de Maagd Maria en Christus. Er werden heel wat beschadigingen aangebracht aan verscheidene fresco’s, daardoor heeft men het klooster deels moeten restaureren.

Het klooster heeft nu een andere bestemming gekregen, tegenwoordig is het een museum. Er werd onlangs nog een dienst gehouden in dit klooster (15 augustus 2010). Dit kwam door een wetgeving die werd goedgekeurd door de Turkse overheid. De wet zei dat er in sommige nationale musea één keer per jaar een religieuze dienst mag plaatsvinden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Sümelaklooster Trabzon Turkije'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden