U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Bütgenbach » Stuwmeer van Bütgenbach
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Stuwmeer van Bütgenbach

Het Meer van Bütgenbach is een groot meer dat gelegen is in België op, het stuwmeer staat in verbinding met de rivier de Warche.  Deze rivier loopt door de Oostkantons van België, in de provincie Luik is er een mooie groene natuur, het meer van Bütgenbach is dan ook gelegen in deze mooie groene natuur.

De dam werd aangelegd voor aanvang van de Tweede Wereldoorlog, van 1929 tot 1932, de stuwdam van Bütgenbach is nog steeds in gebruik en wordt beheerd door de energieleverancier Electrabel. Op de westelijke kant van de oever van het meer lag er vroeger het station van Bütgenbach, later werd dit afgebroken. Toen er nog een spoorweg was, reed er een toeristische trein rond het stuwmeer dat maar liefst een oppervlakte heeft van 120 hectare.

Het stuwmeer van Bütgenbach is een waar paradijs voor waterliefhebbers, er is een groot aanbod van watersporten zoals kajak varen op het meer zelf en op de rivier de Warche, leren windsurfen, zwemmen, tijdens bepaalde periodes sportvissen, waterfietsen en nog veel meer. Als bezoeker van het stuwmeer zal u niet enkel voldoende kunnen sporten maar ook kunnen genieten van de mooie groene omgeving.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Stuwmeer van Bütgenbach'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden