U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Brussel » Stripmuseum Brussel
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Stripmuseum Brussel

Het Belgisch Centrum voor het Beeldverhaal of kortweg het Belgische Stripmuseum in de Zandstraat is een eerbetoon aan de rijke traditie die België heeft met stripverhalen. Tal van beroemde Belgische striptekenaars worden er tentoongesteld.

Het gebouw zelf staat er al sinds 1905 en is gebouwd in de stijl van de Art Nouveau. Oorspronkelijk was er een groothandel in textiel gevestigd. Pas in 1989 werd het gebouw ingewijd als Stripmuseum.

Vandaag heeft het museum een uitgebreide collectie striptekeningen van beroemde Belgische tekenaars zoals Hergé (Kuifje), Willy Vandersteen (Suske en Wiske), André Franquin (Robbedoes, Guust Flater), Morris (Lucky Luke) en Peyo (De Smurfen) en nog vele andere. De grootste aandacht gaat uit naar de stripverhalen van Kuifje en Robbedoes omdat Hergé en Franquin beschouwd worden als de grote internationale pioniers van het Belgische stripverhaal.

Het museum heeft ook een bibliotheek met lees- en studiezaal, een auditorium, een tentoonstelling over het maken van een stripverhaal en een zaal ter ere van de Belgische tekenfilm. Tot slot is er ook een ruimte, gewijd aan Victor Horta, de architect van het gebouw en een van de beroemdste Belgische architecten uit de Art Nouveau. Het gebouw van het Stripmuseum was het laatste bouwwerk van zijn hand dat werd opgekocht door de Belgische staat.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Stripmuseum Brussel'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Brussel » Meer bezienswaardigheden in Brussel » Alles over Brussel