U bent hier: Bezienswaardigheden » Frankrijk » Cevennes » Stoomtrein van Cevennes
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Stoomtrein van Cevennes

De stoomtrein van Cevennes is een echte aanrader voor wie de streek tussen Saint-Jean-du-Gard en Anduze bezoekt. Tijdens de treinrit met deze bijzondere stoomtrein kan u als passagier genieten van de mooie omgeving, niet enkel kan u genieten van de natuur maar wordt er gestopt in verschillende stations.

De stoomtrein van Cevennes heeft normaal 3 vaste stopplaatsen, af en toe doet het zich voor dat er gestopt wordt bij een vierde station. De plaats waar u kunt opstappen en afstappen zijn Thoiras, dit is het station waar er enkel bij bijzondere momenten wordt gestopt door de treinbestuurder. Verder zijn er stations in Saint-Jean-du-Gard, Bamboo Prafrance en Anduze. Het traject van deze stoomtrein bestaat al meer dan 100 jaar en werd in gebruik genomen door de treinmaatschappij in 1905, daarna heeft het nog enkele jaren geduurd voordat de route volledig afgewerkt was.

In 1909 werd de spoorlijn in gebruik genomen en werd deze gebruikt voor zowel goederenverkeer als passagierstreinen, tijdens de Tweede Wereldoorlog werd er minder gebruik gemaakt van de spoorlijn. Begin de jaren 70 besloot men de lijn te ontmantelen, maar eind de jaren 70 kwam de spoorlijn in handen van de CITEV, deze organisatie blies de spoorlijn nieuw leven in door een stoomtrein in te schakelen voor de toeristen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Stoomtrein van Cevennes'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden