U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Stoa van Attalus Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Stoa van Attalus Athene

De Stoa van Attalus is verbonden met de Agora van Athene, in sommige reisgidsen is deze bezienswaardigheid ook wel te vinden onder de naam Attalos. Het bouwwerk is gemaakt in opdracht van koning Attalus II van Pergamon. Hij regeerde meer dan twintig jaar aan een stuk over Athene en Griekenland van 159 voor Christus tot 138 voor Christus. In die tijd was het een heel prestigieus gebouw omdat het groter was dan alle andere gebouwen die toen bestonden in het centrum van Athene.

Koning Attalus II van Pergamon liet het bouwwerk maken met zijn eigen geld en nam de beslissing om het op het einde van zijn leven aan de stad Athene te schenken. Jammer genoeg werd Athene aangevallen in 267 voor Christus en werd de Stoa van Attalus vernietigd door de aanvallen van de Herulen.

Later toen de ruïne van de stoa werd ontdekt koos de stad Athene ervoor om de Stoa van Attalus op te nemen in de nieuwe stadsmuur. Als u voorbij de stoa loopt zal u direct het nieuwe zien overgaan in het oude en omgekeerd. Dit geheel zorgt voor een prachtig uitzicht en geeft een goeie blik op de geschiedenis van de stad Athene.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Stoa van Attalus Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene