U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Amsterdam » Stedelijk museum Amsterdam
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Stedelijk museum Amsterdam

Het Stedelijk museum van Amsterdam is een aanrader voor alle kunstliefhebbers. In tegenstelling tot wat vele mensen zullen denken, in het museum worden er meer dan 80 000 kunstwerken ondergebracht. Door zijn grote collectie aan moderne kunst wordt het tot één van de grootste musea van Europa gerekend op vlak van moderne kunst.

Gelegen op het Museumplein in Amsterdam, valt het Stedelijk museum direct op door zijn moderne inkomhal waar er meer dan 8 jaar lang werd aan verbouwd. Het resultaat is dan ook een streling voor het oog. Het museum heeft heel uiteenlopende werken in zijn uitgebreide collectie moderne kunst, gaande van Van Gogh tot meer recentere moderne kunstenaars zoals Warhol of Appel. Verder zijn er ook nog heel wat andere werken terug te vinden van hedendaagse kunstenaars die minder bekende namen hebben maar die daarom niet minder de moeite waard zijn om te bezichtigen.

Naast de vele kunstwerken die worden tentoongesteld in het museum zijn er ook heel wat tijdelijke evenementen doorheen het jaar. Na een bezoek in het museum is er de mogelijkheid om een maaltijd te nuttigen in Restaurant Stedelijk, waar gastvrijheid en service prioriteit zijn. Elke vrijdag organiseert het Stedelijk museum live concerten in Restaurant Stedelijk.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Stedelijk museum Amsterdam'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Amsterdam » Meer bezienswaardigheden in Amsterdam » Alles over Amsterdam