U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Londen » Stamford Bridge Londen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Stamford Bridge Londen

Stamford Bridge is het stadion van de Londense voebalclub Chelsea. Met 42.055 plaatsen is het het op twee na grootste stadion van Engeland, na Wembley en het Emirates Stadium waar Arsenal sinds 2006 speelt. Er zijn plannen om het stadion uit te breiden naar een capaciteit van 55.000.

Omdat het stadion in de wijk Fulham ligt, werd het oorspronkelijk aangeboden aan de club Fulham, maar die weigerde. Daarom werd er een nieuwe club opgericht die op Stamford Bridge zou spelen, Chelsea. Chelsea is de naam van de wijk die naast Fulham ligt. Sinds olie-miljardair Roman Abramovich Chelsea opkocht, is er niet veel aan het stadion veranderd. Abramovich liet enkel warmeluchtblazers installeren voor de loge waarin hij alle thuiswedstrijden bijwoont.

Je kan Stamford Bridge bezoeken en je laten rondleiden in het prachtige stadion. Een gids laat je alle hoeken van de voetbaltempel zien, inclusief de reusachtige kleedkamers! Het stadion bevat uiteraard ook een fanshop waar je het shirt van je favoriete speler of andere leuke gadgets kan kopen.

Voor een schappelijke prijs kan je ook een ticket kopen voor een competitiewedstrijd, al kan de prijs van topwedstrijden tegen bijvoorbeeld Arsenal, Manchester United of Liverpool wel aardig oplopen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Stamford Bridge Londen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Londen » Meer bezienswaardigheden in Londen » Alles over Londen