U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Rothenburg » Stadsmuur van Rothenburg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Stadsmuur van Rothenburg

Rothenburg is een gezellige stad die in de deelstaat Beieren ligt en heeft iets meer dan 10 000 inwoners. Ondanks het feit dat er heel wat te beleven valt, is het stadje toch charmevol gebleven. In het centrum van de Duitse stad Rothenburg staan er middeleeuwse gebouwen waar er tegenwoordig niet enkel winkels in zijn gevestigd maar ook restaurants en cafeetjes die de ideale plek zijn om even uit te rusten na het bezoeken van de stad.

De meeste huizen in Rothenburg zien er bijna exact zo uit als tijdens de middeleeuwen, het enige verschil is dat er toen meer huizen stonden. Een groot deel van de huizen in Rothenburg werden in de Tweede Wereldoorlog zwaar beschadigd door bombardementen. De huizen die verwoest waren door de oorlog werden platgegooid, nu staat er een nieuwe wijk in dit oostelijk deel van de stad.

Toen de stad Rothenburg nog een kleine vestiging was bestond de stad voornamelijk uit de Joodse gemeenschap, door de eeuwen heen verminderde hun aantal omdat ze valselijk werden veroordeeld of verjaagd uit de stad. Toen de Tweede Wereldoorlog afgelopen was, kwam hier een einde aan.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Stadsmuur van Rothenburg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden