U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Stadsmuseum Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Stadsmuseum Athene

Het Stadsmuseum van Athene is momenteel in een heel oud gebouw, waar vroeger de eerste koning van het land woonde, Koning Otto. Dit huis was eigenlijk maar een tijdelijk onderkomen voor de koning en zijn vrouw, ondertussen werd er door bekwame werklui een groter paleis gebouwd voor hen. In die tijd werd er niet enkel gewerkt aan het paleis, maar aan nog een aantal andere gebouwen die verspreid waren doorheen de stad.

Toen het paleis van Koning Otto klaar was, woonde hij niet langer in het huis maar ging hij met zijn vrouw in het paleis gaan wonen dat speciaal voor hem gebouwd was. Later kreeg het huis een andere functie en deed het dienst als stadsmuseum van Athene.

In het Stadsmuseum is er een interessante collectie ondergebracht waar er vele stukken bij zijn uit de moderne geschiedenis van Athene. Later kwamen er nog andere collecties bij die een duidelijk beeld proberen scheppen van de bevolking uit de 19de eeuw. Het museum heeft een aantal ingerichte kamers waardoor u een heel duidelijk beeld krijgt van de vroegere Atheense aristocratie.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Stadsmuseum Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene