U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Monschau » Stadskern Monschau
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Stadskern Monschau

Monschau wordt soms ook wel de parel van de Eifel genoemd, mensen die ooit deze stad bezocht hebben zullen hier direct mee instemmen. Hebt u de stad nog niet bezocht, wacht niet langer en snuif de gezellige sfeer in dit stadje op. Doordat Monschau verschillende honderden jaren oud is, bezit het een rijke geschiedenis en zijn er veel bezienswaardigheden te vinden die elk hun verhaal hebben.

Als u het centrum van Monschau binnenwandelt voelt het bijna aan alsof u voor heel even 300 jaar terug gaat in de tijd, de meeste huizen en straten in de stad zijn nog hetzelfde gebleven. Daarom dat er ook sterk op wordt toegezien dat de huizen en de straten in de oorspronkelijke staat behouden worden.

In het oude deel van de stad Monschau zijn er veel huizen die nog hun oorspronkelijke gevel hebben, stuk voor stuk hebben de huizen hun eigen typische gevel. Sommige van deze huizen springen uit naast de andere huizen omdat deze vroeger de woonst waren van rijke handelslieden die dan ook lieten zien dat ze meer rijkdom hadden dan de rest van de bevolking.

Wie ooit door de straten van de oude stad gewandeld heeft, begrijpt waarom men Monschau ook wel de parel van de Eifel noemt. Het stadsbeeld is in 300 jaar haast niet veranderd. Met zijn vele vakwerkhuizen en typische gevels is Monschau een stad met een historierijk verleden en een levend heden.
Naast een veelvoud aan bezienswaardigheden, heeft vrijwel elk huisje van de oude stadskern veel kleine dingen die erop wachten om ontdekt te worden…

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Stadskern Monschau'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Monschau » Meer bezienswaardigheden in Monschau » Alles over Monschau