U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Stadion Panathinaiko Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Stadion Panathinaiko Athene

Het Stadion Panathinaiko wordt door de inwoners van Athene soms ook wel het Kallimarmaro stadion genoemd, als we dit vertalen betekent het uit mooi marmer. Het stadion is gebouwd deels uit marmer en is eigenlijk de plaats waar voor de eerste maal de Olympische Spelen doorgingen. Ook al werd het pas in 1896 gebruikt als uitvalsbasis voor de Olympische Spelen, toch is het Stadion van Pannathinaiko al een stuk ouder dan de 19de eeuw. Geschriften van vroeger hebben bevestigd dat ruim 2 200 jaar terug het stadion er al stond en werd gebruikt voor events.

Het stadion is centraal gelegen in het oudere gedeelte van Athene en is daarom de ideale plaats om te bezoeken in combinatie met een andere bezienswaardigheid. Het Panathinaiko stadion dat u nu kunt bezoeken is gebouwd op de overblijfselen van het eerste stadion dat ergens rond 330 voor Christus werd gebouwd.

Het tegenwoordige stadion van Pannathinaiko heeft een veel grotere capaciteit van toeschouwers dan het eerste stadion dat er stond. Tegenwoordig kunnen er 50 000 toeschouwers wedstrijden van de voetbal en andere sportwedstrijden bijwonen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Stadion Panathinaiko Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief