U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Middelburg » Stadhuis Middelburg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Stadhuis Middelburg

Het Stadhuis van Middelburg is gelegen centraal in Middelburg en net zoals vele stadhuizen gebouwd in die tijd staat het aan de markt. Reeds vele honderden jaren geleden, in 1452 begon de bouw van het pand, aan de stijl is duidelijk te zien dat deze laat-gotische is. Het stadhuis van Middelburg is dan ook een klein meesterwerk op vlak van architectuur.  Aan de voorkant van het stadhuis kunt u bij het voorbij wandelen verschillende beeldjes zien van Zeeuwse graven en gravinnen van vroeger, verder is de voorkant voorzien van gotische vensters, rood-witte luiken en een aantal torentjes.

Pas in 1520 was het bouwwerk af, in de loop der jaren hebben er dan ook verschillende generaties van architecten van de Keldermans familie aangewerkt.  Door de bewoners van Middelburg, wordt de toren van hun stadhuis wel eens toren Malle Betje genoemd en dit de klok die bevestigd is op de toren van het stadhuis niet altijd even correct de tijd weergeeft.

Na het bezichtigen van de buitenkant van het stadhuis van Middelburg, brengt u best verder een bezoekje aan de binnenkant van het pand. Binnen het pand is er een heuse vleeshal die tegenwoordig gebruikt wordt om exposities en tentoonstellingen te houden voor het grote publiek en dit al sinds 1980.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Stadhuis Middelburg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden