U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigd Koninkrijk » Londen » St. Pauls Cathedral Londen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

St. Pauls Cathedral Londen

Kerken werden vroeger meestal groot gebouwd, maar vaak raakten ze ook verwoest door een aanval van vijanden. De plaats waar de Sint Pauls Cathedral nu staat in Londen heeft een gelijkaardige geschiedenis, op de plek waar de kathedraal nu staat stond er vroeger namelijk een kerk. De kerk werd in de jaren dat ze bestond verschillende malen verwoest en moest keer op keer hersteld worden.

Doordat de kerk een aantal keren moest hersteld worden, zorgde dit tijdens een bepaalde periode voor financiële moeilijkheden. Hierdoor besliste men om na de grote brand van Londen in de 17de eeuw de kerk niet meer te herstellen. Men koos voor een groot religieus gebouw en er werd besloten een kathedraal te bouwen.

Een nieuw gebouw vereist natuurlijk een geheel nieuw ontwerp, dit verliep iets minder vlot dan men had verwacht. Het ontwerpen van de tegenwoordige Sint Pauls Cathedral nam verschillende jaren in beslag. De eerste keer dat Sir Christopher Wren een ontwerp indiende, waren de meeste raadsleden niet akkoord met het ontwerp en moest het bijgewerkt worden.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'St. Pauls Cathedral Londen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Londen » Meer bezienswaardigheden in Londen » Alles over Londen