U bent hier: Bezienswaardigheden » Griekenland » Athene » Spyridon Louis-stadion Athene
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Spyridon Louis-stadion Athene

Speciaal voor de Olympische Spelen worden er over gans de wereld stadions gebouwd of sportcomplexen vernieuwd. In 2004 gingen de Olympische Spelen door in de hoofdstad van Griekenland. Het Spyridon Louis-stadion werd in tegenstelling tot andere stadions niet speciaal voor de Olympische Spelen gebouwd maar grondig vernieuwd voor de Spelen die er zouden doorgaan.

Oorspronkelijk was het stadion geschikt voor 72 000 toeschouwers, maar wegens veiligheidsredenen moest het aantal toeschouwers verminderd worden naar 56 700. Naast minder zitplaatsen werd er op toegezien dat er plannen werden gemaakt om een deel van het Spyridon Louis-stadion te overdekken. De plannen hiervoor werden gemaakt door de architect Santiago Calatrava, dit gebeurde in opdracht van de Griekse overheid.

De naam van het stadion is afkomstig van een Griekse atleet die tijdens de 19de eeuw leefde, Spyron Louis won de marathon die voor de eerste maal georganiseerd werd. Om deze gebeurtenis niet te vergeten werd het stadion dat gebouwd werd in 1982 naar hem vernoemd. In 1997 kreeg het stadion al een opknapbeurt omdat de wereldkampioenschappen van atletiek er doorgingen. In 1983 en 1994 werd de Champions League er georganiseerd.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Spyridon Louis-stadion Athene'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Athene » Meer bezienswaardigheden in Athene » Alles over Athene