U bent hier: Bezienswaardigheden » Noord-Ierland » Belfast » Spires Mall Belfast
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Spires Mall Belfast

De Spires Mall is toch dat ietsje anders dan de meeste winkelcentra, dit winkelcentrum is namelijk gevestigd in een oude kerk die gebouwd werd door de Presbyteriaanse Kerk. Deze vorm van geloof is ontstaan door John Knox die tijdens de 16de eeuw leefde. Voor het grootste deel van zijn leven was hij aanhanger van de Kerk van Schotland, tot hij onterecht werd veroordeeld voor een misdaad.

Omdat hij niet akkoord was met het feit dat hij verbannen werd uit Engeland, stichtte hij de Presbyteriaanse Kerk. De kerk waar het Spires Mall in gevestigd is, werd gebouwd in 1905 en werd toen direct in gebruik genomen door de Presbyteriaanse Kerk. Jammer genoeg was er niet voldoende geld om de kerk open te houden en werd deze noodgedwongen gesloten.

Later werd het opgekocht en besliste de nieuwe eigenaar er een winkelcentrum in te vestigen. De gehele benedenverdieping is voorzien voor de winkels die in het shoppingcentrum zijn gevestigd, de hoogste verdieping van de kerk heeft een andere functie gekregen. Deze doet dienst als conferentiecentrum waar bedrijven in alle rust kunnen vergaderen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Spires Mall Belfast'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Belfast » Meer bezienswaardigheden in Belfast » Alles over Belfast