U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Putten » Speulder en Sprielderbos Putten
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Speulder en Sprielderbos Putten

Nederland kent heel wat oude bossen, die al eeuwen bestaan en die vele verhalen die vertellen zouden hebben moesten ze kunnen praten. De gidsen van bossen kunnen daarbij een stukje helpen met het vertellen van de geschiedenis, één van die oude bossen is het Speulder- en Sprielderbos. In dit bos staan er hele oude bomen die soms in elkaar gegroeid zijn, waardoor deze een magische sfeer oproepen voor wandelaars in het bos.

Niet enkel staat er veel groen in dit prachtige bos, maar zijn er talrijke dieren die hun thuis gevonden hebben in het  Speulder- en Sprielderbos. Een aantal dieren hiervan zijn verschillende roofvogels die soms kan gezien worden door de wandelaars, de gladde slag, dassen en sierlijke edelherten die doorheen het bos terug te vinden zijn.   Door de jaren heen werden er veel uiteenlopende verhalen verteld over het bos, zelfs nu spreekt het bos nog bij heel wat mensen tot de verbeelding.

Lang voordat er de boswachterij kwam in het Speulder- en Sprielderbos  werd het gevormd door de natuur, dit bos stamt dan ook af uit een verleden dat terug gaat tot de ijstijd. Doordat het ijs toen kwam te schuiven vormde zich een nieuw terrein waar nu het bos op ligt.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Speulder en Sprielderbos Putten'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden