U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Hamburg » Speicherstadt Hamburg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Speicherstadt Hamburg

Voordat de industrie echt op gang kwam, was er al nood aan pakhuizen. In deze pakhuizen werden dan voedingswaren tijdelijk opgeslagen of werden luxegoederen afkomstig uit exotische landen tijdelijk veilig opgeborgen. In Hamburg staan er ook een aantal pakhuizen, in Speicherstadt, die aan elkaar gebouwd werden en samen één groot complex van pakhuizen vormen. Sommige van de pakhuizen worden gescheiden van elkaar door kanalen.

Speicherstadt ligt in het centrum van Hamburg, aan de rivier de Elbe. Jaarlijks mag het complex van pakhuizen veel bezoekers ontvangen, aangezien het tot de top van bezienswaardigheden behoort van de stad. U kunt de pakhuizen zowel te voet als van op het water bewonderen, waarbij u een rondvaart kunt doen die door een deel van Hamburg gaat.

Vroeger werden in de pakhuizen van de Speicherstadt uiteenlopende producten opgeborgen die gingen van koffie, cacao tot dure luxeproducten van het verre Oosten. Nu zijn er in sommige van de pakhuizen restaurants of andere zaken geopend. De pakhuizen werden gebouwd in een gotische stijl, dit is te zien aan de torentjes en andere onderdelen van de bouw.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Speicherstadt Hamburg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Hamburg » Meer bezienswaardigheden in Hamburg » Alles over Hamburg