U bent hier: Bezienswaardigheden » Zwitserland » Basel » Spalentor Bazel
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt
Spalentor

Spalentor Bazel

Elke stad had vroeger stadsmuren, dit was bij Bazel niet anders. In het begin van de 14de eeuw sloeg het noodlot toe en werd een groot deel van de stad vernield door een aardbeving. Doordat bijna alles vernield was, had de stad bijna geen bescherming, daarom werd er door de stadsraad besloten stadsmuren te bouwen.

Spalentor

© commons.wikimedia.org

Niet enkel werden er in de middeleeuwen stadsmuren gebouwd ter verdediging van de stad, ook werden er 40 torens geplaatst rond de stad. Op deze manier kon de stad Bazel optimaal verdedigd worden tijdens een mogelijke inval van vijanden. Eén van deze muren was de Spalentor, tegenwoordig zijn de meeste stadsmuren van de stad afgebroken. Maar het gedeelte waar de Spalentor muur staat, is gebleven en valt nu nog steeds te bewonderen.

De stadsmuur is maar liefst 40 meter hoog en komt hoog boven de omliggende huizen, van veraf kan u zien dat de Spalentor muur rijkelijk versierd werd. Dit was vroeger deels om de vijand te imponeren en tegelijkertijd om de bezoekers die de stad mocht verwelkomen duidelijk te maken dat de stad veel te bieden had.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Spalentor Bazel'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Basel » Meer bezienswaardigheden in Basel » Alles over Basel