U bent hier: Bezienswaardigheden » Italie » Rome » Spaanse trappen Rome
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Spaanse trappen Rome

De Spaanse trappen verbindt het Piazza di Spagna met de Franse kerk, Trinità dei Monti, bovenop de heuvel. Het idee om de trappen te verbinden met deze kerk dateert uit de 17e eeuw. De Fransen hadden het idee om bovenaan de trappen een standbeeld te plaatsen van koning Lodewijk XIV, maar dit werd tegengehouden door de paus. De trappen werden gebouwd in 1723, zonder het standbeeld bovenaan de Spaanse trappen. De Spaanse trappen werden ontworpen door de Italiaanse architect Francisco de Sanctis en bevatten 137 treden. In de maand mei worden de trappen versierd met azalea’s die zorgen voor een prachtig opzicht.

Bovenaan de trappen bevindt zich de Pincio, een prachtige Romeinse heuvel. Aan de voet van de Spaanse trappen bevindt zich ook een fontein, Fontana della Barcaccia. Deze fontein werd ontworpen door de architect en beeldhouwer Bernini op vraag van paus Urbanus VIII. De fontein beeldt een kleine boot uit die de overstroming van de Tiber in 1598 symboliseert waarbij een klein bootje strandde op de plek waar de fontein gevestigd is.

De Spaanse trappen zijn over het algemeen heel druk, het is een favoriete plek voor zowel toeristen als inwoners van Rome.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Spaanse trappen Rome'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Rome » Meer bezienswaardigheden in Rome » Alles over Rome