U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Berlijn » Sowjetisches Ehrenmal (Treptower Park) Berlijn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Sowjetisches Ehrenmal (Treptower Park) Berlijn

Het Treptower Park is een prachtig stukje groen te midden van een grote stad, Berlijn. In tegenstelling tot de meeste stadsparken, bestaat dit park al van voor de Eerste Wereldoorlog. Het park in Berlijn werd aangelegd van 1876 tot 1888, toen het helemaal afgewerkt was vormde het een nieuwe bezigheid voor de meeste mensen uit de bevolking. In die tijd waren er nog niet zo heel veel stadsparken, dus het park in Berlijn was een uitzondering om hebben.

De locatie van het Treptower Park werd met grote zorg gekozen, het is dan ook geen toeval dat het park zich net aan de oever van een rivier bevindt. De rivier de Spree vormde een ideale locatie omdat het niet enkel een mooi uitzicht had, maar ook centraal gelegen was. Een zekere Gustav Meyer was verantwoordelijk voor het hele project en bleef het jaar na jaar opvolgen totdat het een mooi geheel werd.

In Berlijn zijn er een aantal andere stadsparken, maar het stadspark bij uitstek om te bezoeken is toch wel het Treptower Park. Niet enkel heeft het een rijke geschiedenis waar u meer over kunt te weten komen, maar heeft het een uitzonderlijk locatie.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Sowjetisches Ehrenmal (Treptower Park) Berlijn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Berlijn » Meer bezienswaardigheden in Berlijn » Alles over Berlijn