U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » South Street Seaport New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

South Street Seaport New York

De steden die gelegen zijn in Europa zijn over het algemeen een stuk ouder dan de steden in de Verenigde Staten, toch is er een bepaald deel van New York dat ook over een rijke geschiedenis beschikt en zeker de moeite waard is om te bezoeken als u in New York verblijft. Dit mooi stukje van de stad is de South Street Seaport dat een belangrijke haven was voor de stad, op het einde van de 19de eeuw kwam hier echter verandering in.

Begin de 19de eeuw werd er in Fulton Street dagelijks een vismarkt geopend, waar de vissers hun verse vis verkochten aan restaurants en aan de inwoners van New York. Geleidelijk aan verminderde het aantal vissers en moest de vismarkt gesloten worden. De bedrijvigheid die de South Street Seaport ooit gekend had, verminderde nog meer nadat de Brooklyn Bridge werd gebouwd.

Peter Stanford bracht hier echter tijdens de jaren 60 verandering in, door zich te gaan inzetten voor de South Street Seaport. Hij vond met nog een grote groep andere inwoners van de wijk dat de vroegere zeehaven een openluchtmuseum moest worden. Hun idee werd in realiteit omgezet in 1983 opende het museum voor het grote publiek.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'South Street Seaport New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York