U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » New York » SoHo New York
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

SoHo New York

SoHo hebt u vast ooit wel eens horen vallen in een boek of een tijdschrift of in een serie die zich afspeelt in New York. Het is een trendy en moderne buurt die niet ver gelegen is van Manhattan. In Londen is er ook een wijk die als Soho gekend is door de inwoners en de jaarlijkse toeristen die de stad bezoeken. Maar de beide plaatsen hebben eigenlijk weinig met elkaar te maken, behalve dan de naam die ze delen.

De Soho wijk in New York kreeg zijn naam door South of Houston, daarmee wordt er verwezen naar de ligging van de wijk. Als u door de wijk loopt zal het u opvallen dat de meeste van de gebouwen er heel gelijkaardig uitzien, dit komt doordat de meeste gebouwen in Soho in dezelfde periode gebouwd werden. De meeste van de panden zijn voorzien van een gietijzerstijl die terug gaan tot in de jaren zeventig.

Op dezelfde plaats waar nu de Soho wijk ligt, lag er vroeger akkerland die bewerkt werd door slaven die meestal afkomstig waren van Afrika. Later kwamen de slaven in opstand en werd de slavernij gelukkig afgeschaft door de toenmalige Amerikaanse overheid.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'SoHo New York'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in New York » Meer bezienswaardigheden in New York » Alles over New York