U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Heidelberg » Slotruïne Heidelberg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Slotruïne Heidelberg

De overblijfselen van het slot Heidelberg toren nog steeds hoog boven de stad uit, vroeger moet het slot dan ook imposant geoogd hebben. In 1689 kreeg de toenmalige heer die in het kasteel woonde een zware aanval te verduren van Lodewijk XIV. Nadat de strijd was afgelopen, werd er geconstateerd dat het slot enorm beschadigd was geraakt door de aanval. Het kasteel herstellen zou veel mankracht en financiële middelen gevraagd hebben, daarom dat men opteerde om het complex gedeeltelijk te herstellen.

Nadat het kasteel gedeeltelijk hersteld was, werd een deel van het slot Heidelberg terug in gebruik genomen. Aan het kasteel is te zien dat het doorheen verschillende eeuwen werd gebouwd, de werken begonnen eind de 13de eeuw en waren helemaal af in de loop van de 17de eeuw. Een eeuw later werd het slot van Heidelberg grotendeels met de grond gelijkgemaakt.

De overblijfselen van slot Heidelberg worden goed beheerd, zodat de bezoekers het kasteel deels in zijn glorie kunnen blijven zien. De torens die rond het complex staan werden hersteld, zodat het vroeger nog steeds mogelijk was om de vijand van ver te zien aankomen.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Slotruïne Heidelberg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden