U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Arnsberg » Slotruïne Arnsberg
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Slotruïne Arnsberg

Net zoals vele andere kastelen en burchten die gebouwd zijn in de middeleeuwen heeft ook het slot van Arnsberg vele verhalen te vertellen. In het begin fungeerde het als verblijfplaats van de graven van Arnsberg, later werd het de woonplaats van verschillende keurvorsten die afkomstig waren uit Keulen. Eén van de belangrijkste keurvorsten uit die tijd is Clemens August, die het kasteel gebruikte als buitenverblijf om te jagen.

Wie tegenwoordig het kasteel van Arnsberg bezoekt, kan het jammer genoeg niet meer in zijn volle glorie bewonderen. Maar in het Sauerland-museum hebt u als bezoeker toch de mogelijkheid om het kasteel eventjes te kunnen bewonderen, in het museum staan er namelijk maquettes van het kasteel. Dit geeft u als bezoeker de kans u toch een idee te vormen van hoe het kasteel er moet uitgezien hebben.

Het kasteel van Arnsberg werd gesticht rond 1100, rond de toenmalige vestiging waren er huisjes gelegen waar de bevolking woonde. Op het einde van de 18de eeuw kreeg de vestiging een zware aanval te verwerken en werd het kasteel zwaar beschadigd, waardoor het onbewoonbaar werd.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Slotruïne Arnsberg'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden