U bent hier: Bezienswaardigheden » Polen » Gdansk » Slot Mariënburg Gdansk
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Slot Mariënburg Gdansk

Op een boogscheut van Gdansk bevindt zich een van de mooiste bezienswaardigheden van Polen. Het Slot Mariënburg aan de Nogat-rivier in Malbork is een van grootste en tevens best bewaarde kastelen in Europa.

Het kasteel werd opgebouwd in de dertiende eeuw en bestaat uit drie burchten, een paleis en honderden huizen, schuren, stallen en andere gebouwen. Slot Mariënburg was het hoofdkwartier van de kruisridderstaat van de Duitse Orde, die in die tijd over grote delen van Polen heerste. Het opvallendste aan het kasteel, naast zijn enorme omvang, is dat het volledig uit baksteen bestaat, opgebouwd in een gotische stijl. Daarmee druist het kasteel tegen de gangbare regels van de architectuur uit die tijd. Door die eigenaardige eigenschappen is het kasteel opgenomen in de lijst van cultureel Werelderfgoed door UNESCO.

De rode gloed rond het slot geeft het kasteel een warme aanblik. Op zonnige dagen is het panorama van het slot vanaf de oevers van de Nogat ronduit adembenemend. Ook het interieur van Slot Mariënburg is meer dan de moeite waard. Er is de prachtige ridderzaal en de kruisgang die niet te missen zijn en er is een museum dat een grote verzameling muurschilderingen, fresco’s en sieraden tentoonstelt aan het grote publiek.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Slot Mariënburg Gdansk'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden