U bent hier: Bezienswaardigheden » Nederland » Poederoijen » Slot Loevestein Poederoijen
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Slot Loevestein Poederoijen

Het Slot Loevestein is al meer dan 6 eeuwen oud en biedt daarom dan ook een uitgebreide geschiedenis voor zijn bezoekers. Op het terrein waar het slot staat werd er in 1361 door Dirc Loef van Horne, die een ridder was, een huis gebouwd. Hij koos voor deze plaats vanwege zijn strategische ligging, op dit punt komen de Waal en de Maas samen en vormen ze daarna één stroming. Het slot stond er niet van in het begin maar werd door de jaren heen geleidelijk aan groter en groter door de vele uitbreidingen door de eeuwen heen.

Tijdens de middeleeuwen wordt het slot kort belegerd door de Hollandse vijandelijke troepen, later wordt het ook door de Spanjaarden als een ideale uitvalsbasis bevonden en willen deze laatste ook het slot in handen krijgen.

Slot Loevestein heeft heel wat te bieden aan zijn bezoekers, want als bezoekers kan u zich goed inleven in het leven van de ridders en de soldaten die vochten op het terrein van het kasteel en dit doordat er geregeld interactieve presentaties plaatsvinden met echte ridders en soldaten.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Slot Loevestein Poederoijen'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden