U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Höxter » Slot Corvey Höxter
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Slot Corvey Höxter

Corvey is een klooster en een slot tegelijkertijd, in zijn geschiedenis heeft het vele gloriemomenten gekend. In de jaren dat het klooster bestaat heeft het vele belangrijke gasten mogen ontvangen waar onder een aantal koningen en Rooms-Duitse keizers, deze kwamen samen in het klooster om belangrijke beslissingen te nemen en om raad te ontvangen van de geestelijke vorsten. Vanaf het moment dat het slot Corvey niet meer dienst deed als geestelijk vorstendom, kwam het in het bezit van een rijke hertog.

De hertog van Ratibor werd eigenaar van slot Corvey, als de hertog aanwezig was werd er een vlag opgetrokken zodat de bevolking wist dat hun hertog aanwezig was. De vlag droeg de vorstelijke huiskleuren van de hertog en van het toenmalige vorstendom, deze kleuren waren rood en goud.

Bij het bezoeken van het slot van Corvey zal u direct onder de indruk zijn van het interieur binnen het klooster, de keizerzaal gaat een hele tijd terug in de tijd maar is nog een bewijs van de macht die het slot vroeger had. De andere vertrekken van het complex getuigen eveneens van de vele rijkdom die het gekend heeft.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Slot Corvey Höxter'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden