U bent hier: Bezienswaardigheden » Nieuw-Zeeland » Auckland » Sky Tower in Auckland
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Sky Tower in Auckland

De Sky Tower is een observatie -en telecommunicatietoren op de hoek van Victoria en Federal Streets in Auckland. Het is 328 meter hoog waardoor het de hoogste vrijstaande structuur is in het zuidelijk halfrond. Het is een iconische structuur dankzij zijn vorm en zijn hoogte.

De toren maakt deel uit van het SKYCITY Auckland Casino complex, oorspronkelijk gebouwd door Harrah’s Entertainment. De toren trekt gemiddeld 1450 bezoekers per dag. Het bovenste gedeelte van de Sky Tower bevat twee restaurants en een café. Er is een ronddraaiend restaurant dat 360 graden draait in één uur. Het is het enige ronddraaiende restaurant in Nieuw-Zeeland. De toren bevat drie observatiedekken op verschillende hoogtes.

De toren bezit ook een Skyjump, een 192 meter hoge sprong van het observatiedek. De jumper loopt een snelheid op van 85 kilometer per uur en de sprong wordt gecontroleerd door kabels om te vermijden dat de jumper ergens tegen botst wanneer er hoge windsnelheden zijn. Een klim naar de antennemast is ook mogelijk, het is een soort wandeling langs de buitenkant.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Sky Tower in Auckland'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden