U bent hier: Bezienswaardigheden » Tsjechie » Praag » Sint-Vituskathedraal Praag
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Sint-Vituskathedraal Praag

De Sint-Vituskathedraal in de Hradcany of Praagse burcht is de grootste blikvanger van de Tsjechische hoofdstad. Het is een gigantische kathedraal die de trots vormt van de grootste burcht ter wereld.

Het opvallendste aan de Sint-Vituskathedraal zijn ongetwijfeld de drie torens. De twee oudste torens zijn elk 88 meter hoog. De hoofdtoren is 99 meter hoog. In die toren hangt de beroemde klok van de Bohemen die maar liefst 17 ton zwaar weegt en een doorsnede van 2,5 meter heeft. De bouw van de kathedraal was een werk van lange adem. Keizer Karel IV gaf al in de veertiende eeuw de opdracht om met de constructie te beginnen en het zou meer dan 600 jaar duren vooraleer de kathedraal definitief afgewerkt zou zijn. In 1929 werd de Sint-Vituskathedraal pas ingewijd.

Door die lange bouwtijd kende de kathedraal verschillende architecten. Daarom is de Sint-Vituskathedraal een boeiende mix van bouwstijlen, van gotiek tot renaissance en barok. Ook het interieur is meer dan een bezoek waard. De beroemde Wenceslauskapel, waar de gelijknamige heilige koning in begraven ligt, is volledig versierd met edelstenen en is ook de plaats waar de kroonjuwelen worden bewaard, waar de authentieke kroon van Wenceslaus deel van uitmaakt.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Sint-Vituskathedraal Praag'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Praag » Meer bezienswaardigheden in Praag » Alles over Praag