U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Brugge » Sint-Salvatorskathedraal Brugge
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Sint-Salvatorskathedraal Brugge

De Sint-Salvatorskathedraal bepaalt samen met het Belfort grotendeels het uitzicht van de stad Brugge. Het is de officiële kathedraal van het Brugse bisdom en een van de mooiste kerken van de stad.

De eerste kerk op die plaats werd al opgetrokken in de negende eeuw. Het was niet meer dan een klein Romaans kerkje. In de negentiende eeuw werd de Sint-Salvatorkerk helemaal vernieuwd en benoemd tot de Sint-Salvatorskathedraal en Sint-Donaaskathedraal. De kerk heeft een hoogte van tachtig meter en is gebouwd op de oude Romaanse fundering in turf en zandsteen. De negen spitsen op de toren geven de kathedraal zijn unieke uitzicht.

De Sint-Salvatorskathedraal herbergt enkele van de oudste en bekendste kunstwerken van Brugge. Zo is de “Calvarieberg” er te bewonderen, een schilderij uit 1520. Ook het drieluik “Marteldood van Sint-Hippolytus”, geschilderd door Dirk Bouts en Hugo van der Goes in de vijftiende eeuw is een pronkstuk van de kathedraal.

Naast de vele schilderijen is ook het orgel van de kathedraal zeer bekend. Het is een orgel in barokstijl uit de achttiende eeuw en een van de oudste uit het bisdom. De Ieperse orgelbouwer Jacobus van den Eynde ontwierp het originele Brugse kathedraalorgel. In 1936 werd het orgel aangepast door de Duitser Johannes Klais, nadat de kerk tot kathedraal was verheven.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Sint-Salvatorskathedraal Brugge'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Brugge » Meer bezienswaardigheden in Brugge » Alles over Brugge