U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Münster » Sint-Paulusdom Münster
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Sint-Paulusdom Münster

De Sint-Paulusdom staat in Münster, dit is een gezellige stad die gelegen is in Duitsland. De dom werd nog niet zolang geleden in 2013 volledig gerenoveerd, nadat er door de domkapittel werd beslist om het gebouwd een grondige opknapbeurt te geven. Alle belangrijke zaken en beslissingen die met betrekking tot de dom moeten genomen worden, gebeuren door het domkapittel dat instaat voor het dagelijkse beheer van de dom.

Op het eerste gezicht zou u niet denken dat de Sint-Paulusdom bijna 800 jaar oud is, tijdens de middeleeuwen werd de eerste steen gelegd. Het volledig afwerken van de bouw van de dom heeft 40 jaar gevraagd, waarbij de nodige financiële middelen en arbeiders nodig waren die de bouw van de dom tot een goed eind brachten.
Toen men begon aan de bouw van de Sint-Paulusdom deed er zich in de geschiedenis iets heel bijzonder voor, het was namelijk zo dat voor de eerste keer bij het bouwen van een dom geen bisschop de verantwoordelijkheid had van bouwmeester. Deze verantwoordelijkheid werd verschoven naar het kapittel, dat nu nog steeds instaat voor het beheer van de dom.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Sint-Paulusdom Münster'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden