U bent hier: Bezienswaardigheden » België » Brugge » Sint-Janshospitaal Brugge
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Sint-Janshospitaal Brugge

Het oud Sint-Janshospitaal ligt in het centrum van Brugge en deed eeuwen lang dienst als ziekenhuis, momenteel is er een museum bij ondergebracht. Naast het museum zijn er regelmatig uiteenlopende beurzen, evenementen voor verschillende doelgroepen of congressen van bedrijven en scholen. Het ziekenhuis hebben ze op een strategische plaats gelegd tussen Gent en Kortrijk.

Het Sint-Janshospitaal bestond vroeger uit een aantal zalen, de eerste zaal die werd gebouwd bestaat nu niet meer maar enkele van de fragmenten op de muren. Verder in de dertiende eeuw werden er nog een aantal ziekenzalen bij gezet omdat er niet meer voldoende plaats was om het stijgend aantal patiënten op te vangen.

Tijdens de middeleeuwen was het oud Sint-Janshospitaal één van de grootste ziekenhuizen in onze omgeving, in de gebouwen stonden er kostbaren gebruiksvoorwerpen en kunstwerken. Tot op de dag van vandaag worden deze allemaal nog steeds bewaard in het museum. Verder is er in het museum nog een heuse collectie aan naslagwerken van de broeders en de zusters die veel informatie bevatten van de vele kruiden uit de kruidentuin van het toenmalige Sint-Janshospitaal.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Sint-Janshospitaal Brugge'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Brugge » Meer bezienswaardigheden in Brugge » Alles over Brugge