U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Dortmund » Signal Iduna Park Dortmund
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Signal Iduna Park Dortmund

Het Signal Iduna Park is een van de bekendste voetbalstadions van Duitsland. Het is het vroegere Westfalenstadion, dat al sinds de jaren ’70 de thuishaven is van de beroemde voetbalclub Borussia Dortmund. Momenteel is Signal Iduna Park het grootste stadion van de Duitse voetbalcompetitie, de Bundesliga.

Het stadion werd opgetrokken in 1974, naar aanleiding van het Wereldkampioenschap dat toen in West-Duitsland plaatsvond. Het oorspronkelijke Westfalenstadion had 54 000 zitplaatsen, vandaag is er plaats voor meer dan 80 000 toeschouwers. De laatste verbouwing had dan weer alles te maken met het WK van 2006 in Duitsland. In 2005 werd de naam veranderd van Westfalen naar Signal Iduna Park. Signal Iduna is een grote verzekeringsmaatschappij die Borussia Dortmund uit de financiële nood heeft geholpen.

Borussia Dortmund zelf bestaat al sinds 1909. De clubkleuren zijn altijd geel-zwart geweest. De grootste successen behaalde de club in de jaren ’90, met als orgelpunt de winst in de finale van de Champions League in 1997, de belangrijkste Europese competitie. In het eerste decennium van de twintigste eeuw gingen de resultaten en de financiële middelen sterk bergaf. Maar in het seizoen 2010/2011 pakte Borussia Dortmund erg verrassend en op overtuigende wijze zijn eerste Duitse landstitel in negen jaar. De club lijkt plotseling weer helemaal klaar voor de top.

Jaarlijks bezoeken duizenden toeristen het stadion van Dortmund. Tickets om een wedstrijd bij te wonen gaan snel de deur uit.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Signal Iduna Park Dortmund'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden