U bent hier: Bezienswaardigheden » Duitsland » Berlijn » Siegessäule Berlijn
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Siegessäule Berlijn

De Siegessäule werd ontworpen door een zekere Heinrich Stracks en moet dienst doen als herdenking voor de overwinning tegen de Denen in 1864. Toen was er een oorlog tussen de Pruisen en de Denen, op het einde van de oorlog hadden de Denen enorme verliezen geleden en wonnen de Pruisen de oorlog. Nadat de oorlog was gewonnen, volgden er nog overwinningen die dan later aangevuld werden op de zuil met een bronzen beeld.

De Siegessäule betekent dan ook letterlijk overwinningszuil, naast het feit dat het monument veel bezoekers jaarlijks ontvangt is het ook een erkend beschermd monument door de Duitse overheid. Toen de zuil in 1864 werd gebouwd was deze ongeveer 50 meter hoog, tegenwoordig is de zuil 67 meter hoog, dit komt omdat er later een extra kolom op de zuil werd geplaatst.

Zowel tijdens de Eerste Wereldoorlog als tijdens de Tweede wereldoorlog werd de Siegessäule niet beschadigd. Er werd na de Tweede Wereldoorlog besloten om een aantal delen van de zuil te verwijderen en deze in Parijs te plaatsen, maar in 1987 kwam hier verandering in en werden de verwijderde delen terug gebracht naar Berlijn zodat de zuil terug volledig een geheel kon vormen bestaande uit alle stukken.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Siegessäule Berlijn'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Berlijn » Meer bezienswaardigheden in Berlijn » Alles over Berlijn