U bent hier: Bezienswaardigheden » China » Shanghai » Shanghai World Financial Center Shanghai
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Shanghai World Financial Center Shanghai

Het Shanghai World Financial Center is een van de belangrijkste financiële centra en een opvallende bezienswaardigheid in de grootste stad van China.

Het financieel centrum van Shanghai opende zijn deuren in 2008. Het is een wolkenkrabber van 492 meter hoog , die meer dan honderd verdiepingen telt. Het gebouw werd ontworpen door Kohn Pedersen Fox. Het gebouw had een prijskaartje van meer dan acht miljard Chinese Yuan. Het was oorspronkelijk de bedoeling dat het World Financial Center het hoogste gebouw ter wereld zou worden, maar uiteindelijk bleken die plannen niet haalbaar.

De wolkenkrabber valt vooral op door zijn eigenaardige vorm. Er zit bovenaan een gat dwars door het gebouw. Daardoor doet de vorm denken aan een flessenopener. Het gebouw krijgt dan ook niet verrassend die bijnaam. Oorspronkelijk wou men een rond gat in het gebouw maken, maar omdat dat te veel zou lijken op de bol van de Japanse vlag, werd het concept nog aangepast. Toeristen kunnen in het gat van de flessenopener genieten van een fraai panorama over de stad.

Naast het Shanghai World Financial Center zal vanaf 2014 de Shanghai Tower opduiken. Een wolkenkrabber die nog eens tweehonderd meter hoger zal zijn.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Shanghai World Financial Center Shanghai'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Populaire bezienswaardigheden