U bent hier: Bezienswaardigheden » Verenigde Staten van Amerika » Sequoia National Park
Kies 'n type bezienswaardigheid
Kies waar u heen wilt

Sequoia National Park

Het Sequoia National Park is een nationaal park in de Verenigde Staten. Het park ligt in de Sierra Nevada in de staat California. Het Sequoia Park heeft zijn naam te danken aan de enorme bomen die er staan: de sequoia’s.

De boom met het grootste volume op aarde staat in dit park: de General Sherman. De boom is ongeveer 2200 jaar oud en is maar liefst 84m hoog, zijn volume wordt geschat op 1486m³. In dit Giant Forest staan nog vier van de tien grootste bomen van de planeet. Het landschap van de Sierra Nevada wordt gekenmerkt door steile pieken en meren.

Door aardbevingen komt de Sierra Nevada ook steeds hoger te liggen. In de ondergrond hebben zich in de loop van de geschiedenis grotten gevormd. In Sequoia liggen er ruim 200, waarvan de bekendste en de grootste Lilburn Cave is. Ook de Crystal Cave is bekend, deze grot is toegankelijk voor toeristen.

De eerste bewoners van het huidige Sequoia National Park waren de Monachee-Indianen. Overal in het park kan je rotstekeningen vinden die stammen uit die tijd. Helaas zijn er in de 19e eeuw heel veel bomen geveld, weliswaar tevergeefs aangezien sequoiahout heel snel versplinterd. Gelukkig worden er sinds het ontstaan van de National Park Service geen bomen meer geveld.

Geef je positieve of negatieve ervaring over 'Sequoia National Park'

Dit bericht is positief Dit bericht is negatief

Meer in Verenigde Staten van Amerika » Meer bezienswaardigheden in Verenigde Staten van Amerika » Alles over Verenigde Staten van Amerika